Fransk Restaurant Aarhus

Findes der et land, der er mere kendt for sin mad end Frankrig? Det franske køkken er uden tvivl den mest ærede på jorden – ja selve ordet “køkken/cuisine” er fransk. Træning i traditionelle franske metoder og madlavningsteknikker betragtes som et kerneelement i en koks grundlæggende uddannelse, uanset deres oprindelsesland.

Franskmændene har gjort mad til en kunstform. Intet andet sted på jorden er folk så meget opmærksomme på, hvad man skal spise og hvordan de skal spise det. Årsagen er gennemtrængt i historien – fremmet af kongeriget, den efterfølgende revolution, lærlingens disciplin, kvaliteten af ​​ingredienserne, kreativiteten af ​​kokke, tilgængeligheden af ​​utrolige produkter og simpelthen kærligheden af ​​god mad.

Fokuset på mad har hævet franske kokke til næsten gudlig status, og et af symbolerne er det eftertragtede Michelin-stjernesystem, der tæller kokke og restauranter. Udgivet siden 1900, tildeler det stjerner til et meget lille antal europæiske restauranter af fremragende kvalitet.

Der er mange regioner med deres egne specialfødevarer, og produktets oprindelse er af afgørende betydning – fra ost og smør til salt og vin, DOC-symbolet, der betegner dets oprindelse, er højt værdsat. Mange mennesker handler hver dag for at opkøbe de friskeste produkter, og lokale markeder er en væsentlig del af livet.

Det franske køkken har udviklet fine teknikker og perfektioneret det udstyr, der er nødvendigt for mange opgaver. Nogle familier videregiver værdifulde madlavningskasser og crepe pander gennem generationer.

Ligesom så mange lande varierer fødevarens karakter betydeligt efter region. Paris er berømt for sine utrolige oste, chokolade, bagværk og gateaux; Centret af Frankrig er kendt for sin rolige bondefare, pâté og clafoutis (en kirsch-laden mørk kirsebærpai); Burgund er hjemsted for coq au vin, Dijon sennep og escargots; kystnære Bretagne har rigeligt frisk fisk og skaldyr, såsom moules marinières (muslinger i hvidvin) og moules frites (muslinger med pommes frites); og Bordeaux er synonymt med mange af de mest dekadente franske fødevarer – foie gras, trøfler, duck confit og fine vine og cognac.

Fra den enkleste crusty baguette spist med moden brie til en smuk hummer bisque eller hjertelig boueuf bourguignon, er Frankrig himlen for enhver mad elsker.

Tilføj din anmeldelse
1
2
3
4
5
Tilføj
     
Annuller

Lav din egen anmeldelse

Average rating:  
 0 reviews